Når jeg læser, at Hvidovre Hospital må aflyse fødselsforberedelsen resten af året …

… den fødselsforberedelse, som min kæreste og jeg mellem tillidsøvelser med lego-ænder (!) og forventningsafstemning til forældreskabet fik så meget ud af, at jeg ikke behøvede hyperventilere, hver gang jeg tænkte på den forestående fødsel … så får jeg det på vegne af de højgravide i København (der i forvejen stirrer ned i løbet på angst for at føde uden egen jordemoder, kuk i igangsættelserne, omvisitering midt i veerne eller helt gakket overarbejdstræt personale) sådan helt:

HvorDAN kunne man politisk normere studieoptaget på jordemoderuddannelsen så stramt, at man nu må til at aflyse fødselsforberedelsen og jordemoderhjemmebesøg – to tilbud, som ifølge Sundhedsstyrelsen bør være en del af en forsvarlig svangreomsorg?

Hvor er det skammeligt, hvis fødselsforberedelse får social slagside: De rige kan selv betale for Smertefri Fødsel og egen doula, de fattige kan føde på den viden, de kan google frem på min-mave.dk.

8 meninger om “Når jeg læser, at Hvidovre Hospital må aflyse fødselsforberedelsen resten af året …

 1. Er gravid med termin om nogle måneder. Jeg fatter ikke, at man har valgt at skære så meget på dette område, der er så vigtigt. Jeg skal nok klare mig, for jeg kan betale for fødselsforberedelse og måske endda ekstra hjælp til fødslen, men hvad med dem, der ikke kan? Jeg er rystet over aflysningen, hvad med alle de stakkels kvinder, der kommer til at være ekstremt bange under deres fødsler – fordi de ikke ved, hvad det er der sker? Både med deres kroppe, men også hvor personalet bliver af osv. Fuck altså.

  Like

 2. SÅ sandt! Fødte for 5 uger siden på Riget. Havde gået til Smertefri Fødsel – fordi jeg er så heldig at have råd til det – og aner ikke hvordan jeg skulle have klaret mig uden det jeg lærte der. Der var overfyldt på fødegangen, og der kom først en jordemoder, da min mand hev i den røde snor efter forgæves at have ledt efter personale, da jeg havde haft pressetrang i noget tid. Nåede ikke engang at opfatte hendes navn, før hun hjalp mig med at få min søn til verdenen.

  Så meget for “Knald for Danmark”.. Pfst…

  Like

  • Sikken historie! Yikes! Men har Riget ikke også fødselsforberedelse a la det på Hvidovre – Barn i Vente – der er aflyst resten af året? En del af det kursus’ styrke var muligheden for at spørge en jordemoder derudefra til råds om diverse scenarier – hvad jeg hvis der er ekstra travlt/jeg bliver omvisiteret/ jeg har dårlig kemi med jordemoderen / jeg skal sættes i gang.

   Like

   • Jeg var til sådan noget par-fødselsforberedelse (tilknyttet Riget) for førstegangsfødende, for et års tid siden, mon det er afskaffet? Håber det ikke, for det var virkelig givende! Var også til det i auditoriet men det andet var mere intimt og der var lidt bedre tid til at gå i dybden med alle de store – og små- spørgsmål.
    Derudover var jeg vist megaheldig at føde på en relativt rolig aften så havde 100% opmærksomhed fra min dejlige og nærværende jordemoder. Og så havde vi et par fødselshjælpere med selv, det giver lidt ekstra tryghed når man ikke ved hvad man møder ind til.

    Like

 3. Jo, der var to moduler – foredrag i auditorium med mulighed for at spørge løs. Hvor man fik en masse dejlig praktisk viden om hvordan tingene foregik, hvor man skulle gå hen, hvad der ville ske, hvis man kom i den og den situation. Der blev dog også sagt, at der var en jordemoder tildelt til én under hele fødslen – det havde de bare for travlt til den dag. Jeg var totalt meget en af deres oplevelser fra den der video om at være i jordemødrenes sko.

  Like

 4. Nu bor jeg ikke i Kbh, men i Frederikssund, men er det noget nyt? Har 3 børn, 14, 8 og 4 år, og er aldrig blevet tilbudt fødselsforberedelse. Fødte på Hillerød første gang og på Roskilde de to andre gange.. Jeg gik til (selvbetalt) fødselsforberedelse med den ældste, og det vildeste man blev tilbudt var en rundtur på fødegangen.. Ikke dermed sagt, at det er ok, men en undren over den forskel fordi man bor i andre dele af landet.. Og bad (ja, ok tudede) iøvrigt om epi ALLE 3 gange, men fik svaret “du er så langt i fødsel, så det kan ikke nåes” fuck..

  Like

  • Jeg ved ikke hvor gamle Sundhedsstyrelsens anbefalinger er, nej. Men det er da vildt, at der nu gås imod dem af det offentlige selv. Fordi der ikke er jordemødre til at drive forberedelsen – de er indiskutabelt mere nødvendige at have på selve fødegangen til at dække ind, når deres kolleger må langtidssygemelde sig.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s