Når jeg frygter, at man ikke fatter hvor vildt det er at føde, hvis jeg bare beskriver det ærligt: “Det gik godt!”

… hvorfor jeg afgjort tilhører den gruppe nye mødre, der smører ekstra tykt på i beskrivelsen af hvor voldsomt det kan være, når naturen gør det mest naturlige af alt. Måske fordi jeg frygter, at man ellers vil antage, at det var … nemt.

Men hvor ville jeg ønske, at jeg i stedet var med i den klub for os, der har stået gode, ukomplicerede fødsler igennem, og som alligevel kan finde ud af at fortælle gravide og andre med fødsler foran sig, at det midt i smerten sagtens kan være vidunderligt, under kontrol og udholdeligt at føde et barn.

Mon ikke de fleste godt fatter, at uanset graden af smerte og bristninger, så er det en temmelig skelsættende begivenhed at presse et andet menneske ud forneden.

5 meninger om “Når jeg frygter, at man ikke fatter hvor vildt det er at føde, hvis jeg bare beskriver det ærligt: “Det gik godt!”

  1. Jeg fik den mest effektive epidural i verden for et par uger siden og havde nærmest ingen smerter. Som i INGEN! Det er dog svært at presse, når ens underliv er flyttet til mars med the drugtrain og har lukket al kommunikation, men ud kom barnet alligevel. Så al den rædsel jeg havde sparet op var helt spild. Inden epiduralen var jeg dog ikke så kæk, de veer gjorde fandme nas!

    Like

    • Jamen, det gør de jo. Ondt. For mit vedkommende var jeg dog hjulpet af de teknikker (vejrtrækning, visualisering og evigt fokus på, at veerne er venner, ikke fjender), jeg havde øvet i blinde op til fødslen, og af, at jeg ikke synes smertens udtryk var helt nyt og dermed overmandende som frygtet. Kæmpe hjælp til at få ro på. Jeg bilder mig ind, at roen gjorde, at veerne arbejdede så hurtigt, de kunne, hvorfor jeg pludselig var 7 cm åben og længe forbi epiduralvinduet. Havde nu takket jaforhelvedeja til den, hvis man havde tilbudt den!

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s